Varsányi Péter

Varsányi Péter vagyok. 1993 óta foglalkozom Bach-virágterápiával, egyike vagyok azon szerencsés embereknek, akik a rendszerváltás után úgy kezdhettek természetgyógyászattal foglalkozni, hogy nem volt előtte más foglalkozásuk/hivatásuk.
1998-ban fitoterapeuta, 1999-ben alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, 2000-ben fülakupunktúrás addiktológus, 2010-ben pedig életmódtanácsadó- és terapeuta képesítést szereztem.

1995 óta rendszeresen oktatok természetgyógyászati témájú tanfolyamokon, elsősorban Bach-virágterápiát, valamint fitoterápiát, alternatív mozgás-és masszázsterápiát és fülakupunktúrás addiktológiát. Bach-virágterápiás képesítésemet Bécsben, Mechthild Scheffer vezetésével szereztem, közben itthon - amint törvényi lehetőség adódott rá -, természetgyógyászati végzettséget igazoló oklevelet szereztem.

2005 óta szerepelek a természetgyógyászati szakértői, illetve a vizsgaelnöki szaknévsorban, így rendszeresen résztveszek a leendő természetgyógyászok vizsgáztatásában.

2006-ban annak érdekében, hogy Bach-virágterápiás tevékenységemet még színvonalasabban és szakmai szempontból hitelesebben végezhessem, pszichológus diplomát szereztem.

Jelenleg természetgyógyászként az Ulmus Kft. rendelőjében és a Kelet-Nyugat Egészségközpontban várom a hozzám fordulókat.

Varsányi Péter